Str. Piscul Crăsani, 2D, Bucuresti
Livrare rapidă Livram produsele rapid, prin curier / flota proprie, în toată țara, a 2-a zi lucrătoare.
Instalare și mentenanță Reteaua de instalatori FILTRO® te poate ajuta cu instalarea sau mentenanța.
Alerte smart Stai fără grija! Te atenționăm noi când trebuie să înlocuiești cartușele.
Economic și comod Pe lângă faptul că este mult mai comod, cu FILTRO® faci și economie de bani.
Categorii

Cât de sigură este apa pe care o bea familia ta și care sunt contaminanții cei mai comuni?

Există șanse mari să ingerați multe substanțe chimice și poluanți, iar acest lucru v-ar putea afecta sănătatea mai mult decât v-ați putea da seama. Chiar dacă o alimentație sănătoasă și exercițiile fizice sunt foarte importante, a avea o apă de cât mai bună calitate poate fi la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă.

Există șanse mari să ingerați multe substanțe chimice și poluanți, iar acest lucru v-ar putea afecta sănătatea mai mult decât v-ați putea da seama. Chiar dacă o alimentație sănătoasă și exercițiile fizice sunt foarte importante, a avea o apă de cât mai bună calitate poate fi la fel de importantă, dacă nu chiar mai importantă.

Vom menționa câteva dintre posibilele elemente dăunătoare, cum ar fi substanțele chimice organice volatile (COV), substanțele chimice care perturbă sistemul endocrin, metalele grele și fluorul, care ajung în apa noastră.

Substanțele chimice organice volatile (COV) prezintă un posibil risc pentru sănătate, deoarece multe dintre ele sunt cunoscute ca fiind cancerigene. S-a constatat că erbicidele, pesticidele și alte substanțe chimice nocive se găsesc în majoritatea rețelelor publice de alimentare cu apă și chiar în sursele de apă de fântână. Acest lucru se datorează scurgerilor provenite din agricultură, precum și poluării generale, inclusiv fracturării hidraulice, iar multe dintre aceste substanțe chimice au fost asociate cu leziuni hepatice, probleme ale sistemului reproducător, leziuni renale și multe altele. Aceste substante chimice se elimina in principiu cu filtre cu carbune activat.

Perturbatorii endocrini sunt substanțe chimice care perturbă hormonii, cum ar fi BPA (Bisfenol A), dioxina, atrazina, ftalații, substanțele chimice perfluorurate (PFC), stabilizatorii de dispoziție, medicamentele farmaceutice și drogurile recreaționale, pentru a numi doar câteva, care pot interfera cu hormonii din organism sau îi pot imita. Se crede că acestea se găsesc în cantități din ce în ce mai mari în apa noastră potabilă.Acest lucru include probleme de dezvoltare în timpul sarcinii, probleme de dezvoltare la adolescenții de sex masculin (testicule necoborâte) și o scădere estimată a numărului de spermatozoizi cu 42% la nivel mondial, probabil din cauza acestor substanțe chimice cu potențial de perturbare endocrină și a agenților farmaceutici similari, apa noastră potabilă putând contribui din plin la acest lucru, deoarece aceste substanțe se găsesc în apele de suprafață din întreaga țară. Aceste tipuri de substanțe chimice sunt cunoscute că afectează și animalele din sursa lor de apă.

Metalele grele, cum ar fi plumbul din conductele vechi de apă, mercurul, cuprul, fierul, manganul etc., au fost toate asociate cu sănătatea și se găsesc încă în apa publică, precum și în unele surse de apă de fântână. Expunerea la plumb afectează aproape fiecare organ și este asociată cu o serie de complicații de sănătate, cum ar fi leziuni cerebrale, coeficient de inteligență scăzut, pierderea auzului, avorturi spontane, nașteri premature, tensiune arterială crescută, leziuni renale și probleme ale sistemului nervos. Plumbul a provocat, de asemenea, scăderea hormonilor sexuali la animale și perturbarea semnalizării hormonale care reglează sistemul de stres la oameni, îngreunând capacitatea organismului de a gestiona stresul.

Fluorul este un aditiv în unele rețele publice de apă, care este încă foarte controversat, deoarece mulți oameni cred că este un contaminant (și pe bună dreptate), dar se spune că este adăugat în apa noastră publică pentru a reduce cariile dentare, în special la copii. Problema este că mulți oameni cred că administrarea de medicamente la o populație întreagă nu este o idee bună, deoarece nivelurile ridicate de fluor au fost asociate cu probleme precum tulburări ale tiroidei, fracturi osoase, dezvoltare afectată a creierului și a funcției acestuia și alte complicații grave. Această substanță chimică a fost recent clasificată ca neurotoxină în revista medicală The Lancet Neurology, plasând-o în aceeași categorie cu plumbul, arsenicul și mercurul. Chiar dacă fluorul este necesar pentru sănătatea orală, acesta duce la toxicitate în cantități mari și este greu de știut dacă primiți prea mult, lucru care se întâmplă la mulți oameni.

Există, de asemenea, multe organisme vii în apa noastră. De exemplu, virusurile și bacteriile se găsesc frecvent în apa noastră. Aceste organisme vii pot cauza multe boli grave, precum diaree, infecții ale tractului respirator, insuficiență organică etc.

Pesticidele (Erbicidele) sunt folosite pentru a menține gazonul verde și fără insecte. Multe familii trebuie să angajeze o firmă specializată să pulverizeze pesticide pe gazon și în jurul casei. Din păcate, acest lucru poate polua inevitabil apa subterană.  Acest lucru se întâmplă și pe terenurile agricole din zonă.  Aceste pesticide pot migra în sol și ajunge în cele din urmă în apele subterane. Chiar dacă aveți o fântână proprie, nu puteți evita expunerea la pesticide.

Multi oameni cred ca medicamente farmaceutice nu sunt o problemă daca sunt aruncate la canalizare. Totuși, este atât de obișnuit pentru oameni încât aruncă la toaletă medicamentele farmaceutice și medicamentele eliberate fără rețetă pe care nu le folosesc sau pur și simplu le aruncă la gunoi, permițându-le să ajungă pe scurgere. Din păcate, aceste medicamente se vor infiltra în apele noastre subterane sau râuri și vor ajunge în cele din urmă în apa noastră potabilă. Dacă bebelușii, copiii mici și copiii sunt expuși la aceste elemente, este cu adevărat îngrijorător. Atât sănătatea lor, cât și creșterea pot fi afectate.

Sistemele de purificare prin osmoza inversa ofera o solutie eficienta pentru a elimina acesti contaminanti, oferind o serie de avantaje:

  • Apa curata si gustoasa: Obtineti apa potabila pura, cu un gust mai bun si mai clara decat apa de la robinet, ideala pentru baut, gatit si prepararea bauturilor.
  • Reduce riscul de boli: Eliminarea contaminantilor din apa poate reduce riscul de a dezvolta boli asociate cu expunerea la acestia, cum ar fi probleme digestive, probleme renale, afectiuni ale tiroidei si chiar cancer.
  • Protejeaza aparatele electrocasnice: Apa purificata reduce depunerile de calcar si sedimente din aparatele electrocasnice care utilizeaza apa (esspresor, fier de calcat, fierbator de apa, etc), prelungind durata de viata a acestora. 
  • Solutie ecologica: Sistemele de purificare prin osmoza inversa nu utilizeaza substante chimice si produc o cantitate minima de apa reziduala, fiind o opțiune mai prietenoasă cu mediul decat apa imbuteliata.
  • Investitie rentabila: Desi costul initial poate fi mai ridicat, pe termen lung este o investitie rentabila, avand in vedere costurile reduse cu apa imbuteliata si economiile generate prin reducerea reparatiilor aparatelor electrocasnice.

Concluzie: Alegeti un sistem de purificare prin osmoza inversa pentru a va bucura de apa curata, sanatoasa si gustoasa in fiecare zi! Sistemul pe care noi il recomandam este FILTRO INFINITY.

Nu uita, dacă nu ai filtru de apă, TU ești filtrul de apă!

Produse recomandate de noi

Produse recomandate pentru o viata mai curata

-36%
-20%
-42%
-34%
-42%
-53%

Roata REDUCERILOR!

Încearcă-ți norocul și poți câștiga reduceri sau premii.

* Prin abonare ești de acord cu termenii site-ului și politica de confidențialitate.