Str. Piscul Crăsani, 2D, Bucuresti
Livrare rapidă Livram produsele rapid, prin curier / flota proprie, în toată țara, a 2-a zi lucrătoare.
Instalare și mentenanță Reteaua de instalatori FILTRO® te poate ajuta cu instalarea sau mentenanța.
Alerte smart Stai fără grija! Te atenționăm noi când trebuie să înlocuiești cartușele.
Economic și comod Pe lângă faptul că este mult mai comod, cu FILTRO® faci și economie de bani.
Categorii

Ghid pentru instalarea unui filtru de apa (pas cu pas)

Daca ai ales un sistem de filtrare a apei potabile, in acest articol iti voi explica in detaliu cum se instaleaza. Desigur, instalarea unui astfel de sistem necesita putina indemanare, insa te asigur ca nu este deloc greu.

Daca citesti aceasta pagina inseamna ca ai luat deja o decizie foarte buna care iti va imbunatati viata considerabil. Poti sa uiti de caratul pet-urilor cu apa. Acum vei avea permanent apa plata la tine acasa. Ieftin si comod.

Daca ai ales un sistem de filtrare a apei potabile, in acest articol iti voi explica in detaliu cum se instaleaza. Desigur, instalarea unui astfel de sistem necesita putina indemanare, insa te asigur ca nu este deloc greu. Daca dupa citirea acestui articol consideri ca nu te ve descurca, atunci iti recomand sa apelezi la un instalator specializat.

Pentru inceput trebuie sa verifici daca filtrul de apa cumparat are toate piesele necesare instalarii. Toate sistemele noastre vin la pachet cu teu si robinet pentru alimentare, furtune de legatura, carcase de filtrare, cartuse filtrante si baterie pentru apa filtrata. Daca toate aceste piese sunt in pachet, uita-te atent la ele sa nu fie fisurate sau defecte. Uneori, din cauza transportului mai apar mici probleme. Daca observi ceva in neregula, contacteaza-ne.

Primul pas in instalarea unui filtru de apa este de a gasi un loc potrivit pentru el. Cel mai bun loc pentru el este in masca de la chiuveta. Acolo exista suficient spatiu pentru a nu te deranja cu nimic. Dupa ce ai idendificat acest loc, cauta robinetul de apa rece in care este infiletat racordul care duce la bateria curenta a chiuvetei.

Al doilea pas este acela de a instala robinetul de alimentare al filtrului. Opreste apa rece de la robinetul pe care il ai deja instalat. Dupa aceea, folosind o cheie franceza, desurubeaza racordul flexibil care duce la bateria ta existenta. In pachetul filtrului ai o piesa cromata cu 3 gauri (teu). Pune banda de teflon sau calti pe filete si apoi insurubeaza aceasta piesa in locul racordului flexibil. Dupa aceea insurubeaza racordul flexibil in celalalt capat al teului. La jumatate ai o gaura mica (1/4) in care se va insuruba robinetul din alama (din care se alimenteaza filtrul). Etanseaza filetul folosind banda de telfon din pachet. Insurubeaza bine robinetul. Din robinet pleaca un furtun flexibil.

Pasul al treilea este acela de a monta bateria pentru apa filtrata. Aceasta baterie este necesara deoarece apa filtrata trebuie sa curga pe o alta cale decat cea nefiltrata. Practic, daca ar curge pe aceeasi cale s-ar murdari la loc. Pentru instalare trebuie facuta o gaura de 12 mm in blat sau in chiuveta. Cauta un loc in care iti va fi usor sa deschizi aceasta baterie. Daca chiuveta este rotunda, iti recomand sa o montezi in blat, iar daca ai o chiuveta dreptunghiulara, intr-un colt al ei este ideal. Urmareste schema de instalare a bateriei pentru a vedea ordinea pieselor. In baterie intra un furtun flexibil.

Al patrulea pas este cel de asamblare propriu zisa a filtrului de apa. Daca ai ales un sistem compact de filtrare, atunci acest pas este practic deja facut din fabrica. Poti trece la pasul cinci.

Daca ai ales un filtru de apa clasic (3 pahare mari), trebuie sa montezi cartusele filtrante in carcase. Tine cont de ordinea cartuselor. Cel mai important este primul cartus. Acesta trebuie sa fie cel pentru sedimente (polipropilena sau ceramic). Al doilea cartus este de obicei cel pentru dedurizare sau carbune activat bloc. Cel de-al 3-lea este cel din carbune granular. Desigileaza cartusele si pune-le in fiecare carcasa (pahar). Strange-le bine cu cheia din pachet.

Observatii importante pentru filtrele de apa clasice:

  • Monteaza corect toate garniturile din pachet. Unele sisteme vin cu duble garnituri pentru fiecare carcasa.
  • Strange puternic cu cheia din pachet toate cartusele
  • Dupa montarea cartuselor de prefiltrare, efectueaza o prespalare a acestora pentru a preveni incarcarea prematura a postfiltrelor (membrana ultrafiltrare, alcalinizare, etc). Vezi in paragraful urmator cum se efectueaza prespalarea.
  • Cartusele trebuie sa fie centrate in fiecare carcasa.
  • Cartusele de postfiltrare se monteaza doar dupa prespalare.

Pasul al cincilea este cel de prespalare a cartuselor. Acest lucru se face conectand filtrul la furtunul de alimentare si furtunul bateriei la iesire (in cazul filtrelor clasice, la cea de-a 3-a carcasa). Lasa apa sa curga aprox 10 minute. Dupa acest timp poti conecta si postfiltrele si sa muti furtunul bateriei la ultimul cartus.

In primele ore este posibil ca apa sa curga usor alba. Nu te ingrijora. Sunt doar bule de aer in suspensie. De acum te poti bucura pe deplin de o apa curata. Zilnic vei avea la tine in bucatarie propria sursa de apa plata.

Produse recomandate de noi

Produse recomandate pentru o viata mai curata

-42%
-36%
-53%
-45%
-34%
-42%

Roata REDUCERILOR!

Încearcă-ți norocul și poți câștiga reduceri sau premii.

* Prin abonare ești de acord cu termenii site-ului și politica de confidențialitate.