Str. Piscul Crăsani, 2D, Bucuresti
Livrare rapida Livram produsele rapid, prin curier / flota proprie, in toata tara, a 2-a zi lucratoare.
Instalare si mentenanta Reteaua de instalatori FILTRO® te poate ajuta cu instalarea sau mentenanta.
Alerte smart Stai fara grija! Te atentionam noi cand trebuie sa inlocuiesti cartusele.
Economic si comod Pe langa faptul ca este mult mai comod, cu FILTRO® faci si economie de bani.
Categorii

Cand se schimba cartusele unui filtru de apa?

Aceasta este o intrebare pe care o primim frecvent. De asemenea am intalnit persoane care nu au schimbat cartusele de peste 3-4 ani, dar au continuat sa consume apa din filtru. Schimbarea periodica a cartuselor este foarte importanta pentru a avea permanent o apa curata si sanatoasa.

Aceasta este o intrebare pe care o primim frecvent. De asemenea am intalnit persoane care nu au schimbat cartusele de peste 3-4 ani, dar au continuat sa consume apa din filtru. Schimbarea periodica a cartuselor este foarte importanta pentru a avea permanent o apa curata si sanatoasa.

Cartusele de filtrare reprezinta practic cea mai importanta parte dintr-un filtru de apa. In functie de modelul filtrului pe care il ai, aceste cartuse se schimba mai des sau ceva mai rar. Cel mai important aspect este calitatea apei si marimea cartuselor de filtrare.

Fiecare producator recomanda inlocuirea cartuselor dupa un anumit volum de apa consumat sau la o perioada de timp, cazul care intervine mai rapid.

Informatiile din acest articol sunt universal valabile pentru majoritatea sistemelor de filtrare. In medie, capacitatea maxima de filtrare a cartuselor este de 4000 de litri si ca durata 6-9 luni. Aceasta cantitate si durata de viata sunt calculate de producatori pentru situatia in care apa de intrare are o calitate medie. Daca calitatea ei este foarte proasta, cifrele se micsoreaza considerabil.

In majoritatea cazurilor, o familie de 3-4 persoane nu consuma 4000 de litri de apa in intervalul de viata al cartuselor. In acest caz, nu trebuie sa va faceti griji de cata apa ati consumat ci doar sa va reamintiti cand a trecut perioada de cand ati schimbat ultima data aceste cartuse.

In functie de calitatea apei, uneori se inlocuiesc mai rapid doar anumite cartuse. Astfel, problemele cele mai intalnite in apa sunt urmatoarele:

1. Nisip, rugina, pamant, etc.
Daca apa ta este murdara vizibil, trebuie sa inlocuiesti mai des primul cartus al sistemului (3-6 luni). Acesta este cel mai expus si strange rapid mizeria. Daca ai o carcasa transparenta vei putea vedea gradul de incarcare si culoarea cartusului. Cand a ajuns maro inchis atunci trebuie inlocuit. Totusi tine cont ca majoritatea cartuselor filtreaza din exterior catre interior. Acest lucru inseamna ca daca este usor murdar la exterior, in interior este ok si inca se poate pastra.

2. Duritate foarte mare
Daca iti raman urme albe pe obiectele sanitare, pe pahare sau vesela, atunci inseamna ca ai o concentratie mare de calciu si mangeziu (apa dura). Acest lucru inseamna ca trebuie sa inlocuiesti cartusul pentru dedurizare la 3-6 luni.

3. Clor in exces
Daca apa nefiltrata are o culoare albicioasa si contine mult clor atunci trebuiesc inlocuite mai rapid toate cartusele care au in componenta lor carbune activat. Carbunele este un absorbant foarte bun insa are si el o capacitate maxima de absortie si trebuie inlocui la 3-6 luni.

4. Miros sau gust ciudat
Daca inainte de fitrare apa are un gust sau un miros ciudat, toate cartusele trebuiesc inlocuite in momentul in care acest gust/miros apar si in apa filtrata. Atunci inseamna ca aceste cartuse nu mai au capacitatea de absortie.

5. Bacterii in apa
Desi nu ar trebui sa existe bacterii in apa, uneori, din cauza retelei foarte vechi, acestea exista. Filtrul tau trebuie sa aiba un cartus special pentru bacaterii. Acest cartus trebuie inlocuit in momentul in care se observa prin el formatiuni verzi (gen mazga). Bacteriile din apa se pot elimna printr-un cartus de ultrafiltrare, prin osmoza inversa sau prin sterilizare cu lampa UV.

Indiferent de tipul de apa pe care il ai, pentru a avea mereu o apa buna iti recomand sa verifici starea cartuselor la 2-3 luni. Practic, trebuie sa desfaci prima carcasa si sa vezi starea cartusului. In plus, cel mai bun semn ca trebuiesc inlocuite cartusele este un gust/miros schimbat al apei filtrate. Daca a devenit vizibil si deranjant, iti recomand sa inlocuiesti cel putin prefiltrele (de obicei 1,2,3).

Noi recomandam tuturor sa isi achizitioneze doar sisteme de filtrare care au in componenta lor cartuse de dimensiuni standard. In acest fel costul consumabilelor este mult mai mic.

Pe FILTRO.ro vei gasi seturi complete de filtre de la 45 de lei pana la 300 de lei. Verifica aici lista de cartuse de schimb.

Produse recomandate de noi

Produse recomandate pentru o viata mai curata

-40%
-110 lei
-20%
-28%
-33%
-17%