Seturi de cartuse de filtrare clasice pentru diferite probleme si bugete

Stim foarte bine ca apa are o compozitie diferita de la o locuinta la alta. In unele zone apa este foarte buna iar in altele rea. Din acest motiv, cartusele filtrante din sisteme trebuiesc adaptate in functie de problemele din apa. Astfel, in functie de ceea ce iti doresti sa obtii de la filtrul tau de apa va trebui sa alegi o anumita configuratie de cartuse.

In acest moment noi avem aproape 20 de tipuri diferite de cartuse de filtrare standard de 10″ (25 cm x 6.5 cm). Pentru ca este destul de dificil sa te hotarasti ce configuratie ti se potriveste, am structurat noi seturi complete de filtrare. Acestea sunt gandite pentru a obtine o maxim de performanta si de asemenea sa se incadreze pentru orice buget.


1. Set prefiltrare, polipropilena si carbune bloc
Acest set contine doua cartuse din polipropilena (1 si 5 microni) si un cartus din carbune activat bloc, varianta economica. Aceasta configuratie se foloseste pentru prefiltrarea apei dintr-o statie de osmoza inversa. Este cel mai ieftin set de filtre pe care il avem.
Recomandare: prefiltrare pentru sistemele de osmoza inversa cu sedimente multe.


2. Set economic, polipropilena, carbune bloc si carbune granular
Acest set este format dintr-un cartus din polipropilena de 5 microni, un cartus din carbune activat bloc si altul din carbune activat granular. Este o configuratie economica si ieftina pentru sistemele de filtrare in 3 stadii. De asemenea acesta se foloseste si la prefiltrare in sistemele de osmoza inversa. Este un set de filtre cu un raport foarte bun calitate/pret.
Recomandare: pentru filtrarea apei care contine mult clor sau are un gust sau miros neplacut.


3. Set standard, polipropilena, carbune bloc si carbune granular
Setul este format dintr-un cartus din polipropilena de 5 microni, un cartus din carbune activat si unul din carbune granular. Carbunele folosit in cartusele din acest set este din coaja de nuca de cocos si este foarte bun absorbant. Acest pachet este folosit in special pentru sursele de apa care contin mult clor si au un gust sau un miros neplacute.
Recomandare: pentru filtrarea apei care contine mult clor sau are un gust sau miros neplacut.


4. Set ecomix, polipropilena, dedurizare cu ecomix si carbune bloc
Setul este format dintr-un cartus din polipropilena de 1 micron, unul cu rasina Ecomix si un cartus din carbune activat bloc. Principala proprietate a acestui set de filtre este ca are cartusul cu rasina Ecomix. Acesta reduce duritatea apei si de asemenea filtreaza fierul, manganul, amoniul si reduce concentratia de materii organice.
Recomandare: pentru apa cu duritate mare si care contine mangan, fier sau amoniu.


5. Set ioni de argint, polipropilena, carbune bloc cu ioni de argint si carbune granular cu KDF
Acest pachet este format dintr-un cartus din polipropilena de 1 micron, un cartus din carbune activat bloc cu ioni de argint si un cartus din carbune granular cu KDF. Acest set elimina sedimentele fine de pana la 1 micron si filtreaza clorul si derivatii acestuia. KDF-ul din ultimul cartus elimina si metalele grele.
Recomandare: apa de o calitate medie spre rea cu multe sedimente, clor si eventual metale grele.


6. Set dedurizare, polipropilena, dedurizare cu eliminare fier, carbune granular cu KDF
Setul este format dintr-u cartus din polipropilena de 1 micron, un cartus de dedurizare si eliminare fier si altul din carbune activat granular si KDF. Cartusul pentru dedurizare contine rasina schimbatoare de ioni care reduce duritatea apei si de asemenea reduce si concentratia de fier. Ultimul cartus este din carbune activat granular din coaja de nuca de cocos dar care contine si KDF (pentru metale grele).
Recomandare: apa dura care contine sedimente, fier si clor.


7. Set bacteriostatic, polipropilena, carbune bloc si carbune granular cu KDF, tratate cu Bacinix
Toate cele 3 cartuse ale acestui set sunt tratate cu BACinix. Aceata substanta este una bacteriostatica si protejeaza cartusele pentru inmultirea bacteriilor in interiorul carcasei (daca exista). Setul are un cartus din polipropilena de 5 microni, un cartus din carbune bloc si altul din carbune granular cu KDF.
Recomandare: apa cu sedimente, clor si cu posibile bacterii


8. Set complet, polipropilena cu Bacinix, carbune bloc cu ioni de argint si carbune granular cu KDF si dedurizare
Acest set este cel mai complet dintre toate. El contine atat cartus din polipropilena cu BACinix, cat si un cartus din carbune activat bloc din coaja de nuca de cocos si ioni de argint, dar si un ultim cartus compus din carbune activat granular din coaja de nuca de cocos, KDF si rasina schimbatoare de ioni pentru dedurizare.
Recomandare: pentru apa cu sedimente, clor in exces, posibilitate de existenta a bacteriilor si metalelor grele.

Studiati cu atentie specificatiile fiecarui set de filtre in parte. Daca ai nelamuriri, ne poti contacta si iti vom explica in detaliu performantele si specificatiile. De asemenea iti vom recomanda cel mai bun set de filtre pentru nevoile tale.

One thought on “Seturi de cartuse de filtrare clasice pentru diferite probleme si bugete”

  1. Bună ziua,
    Unde se poate face analiza apei potabile în Brașov, ca să știu ce filtre sa folosesc?
    Mulțumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *