Str. Piscul Crăsani, 2D, Bucuresti
Livrare rapidă Livram produsele rapid, prin curier / flota proprie, în toată țara, a 2-a zi lucrătoare.
Instalare și mentenanță Reteaua de instalatori FILTRO® te poate ajuta cu instalarea sau mentenanța.
Alerte smart Stai fără grija! Te atenționăm noi când trebuie să înlocuiești cartușele.
Economic și comod Pe lângă faptul că este mult mai comod, cu FILTRO® faci și economie de bani.
Categorii

Cum se poate verifica duritatea apei?

Cu siguranta, in aceste timpuri traim intr-o continua schimbare, ceea ce ne face sa fim foarte atenti la ceea ce consumam, indiferent ca ne referim la alimente sau la diverse bautruri pe care le consumam.

Cu siguranta, in aceste timpuri traim intr-o continua schimbare, ceea ce ne face sa fim foarte atenti la ceea ce consumam, indiferent ca ne referim la alimente sau la diverse bautruri pe care le consumam. Si cu toate astea tot aici trebuie sa amintim si de apa potabila pe care o gasim la robinetele noastre.

Una dintre cele mai mari probleme ale apei potabile este duritatea crescuta a acesteia. In aceste conditii este foarte important sa stii cum poti testa duritatea apei potabile, pe care tu la un moment dat o vei consuma. In plus iti recomand sa verifici si prezenta diferitelor substante pe care le poate contine apa.

Si dupa cum stim apa pe care o putem gasi la robinet nu este intodeauna de cea mai buna calitate, cu atat mai mult daca ne referim la faptul ca, in apa poti gasi destule substante nocive organismului nostru. Si asa cum am amintit si in titlu, duritatea (calcarul) este unul din factorii pe care apa nu ar trebui sa-l contina.

Practic putem verifica apa de la robinet prin diverse metode, dar putem lua si masuri de siguranta pentru apa pe care o folosim. Astfel ca putem verifica apa prin urmatoarele metode identificate:

  • la un laborator chimic specializat
  • prin solutie de testare a duritatii apei;

Duritatea apei se masoara in grade germane. Pe buletinul de analiza veti observa un numar, reprezentand gradele germane ale duritatii apei.

  • intre 0 si 5 grade germane, apa este moale
  • intre 5 si 15 grade germane, apa este medie ca duritate
  • peste 15 grade germane, apa este dura – Aici apar marile probleme!

De fapt putem spune ca verificarea apei se poate face atat la un laborator chimic (cost aproximativ 200 lei / verificare), cat si prin solutie de testare a duritatii apei (cost aproximativ 50 lei / 30 de verificari). Prin urmare verificarea apei la un laborator chimic presupune verificarea prin diferite substante chimice si teste de specialitate. Daca va intereseaza strict duritatea apei, un test cu picaturi este cel mai indicat.

Prin verificarea la un laborator chimic puteti obtine buletine cu rezultatele dupa care va puteti ghida pentru a stii ce tip de sistem de filtrare aveti nevoie. Bineinteles ca duritatea apei de la robinet se poate verifica si acasa prin cateva metode „clasice”. Insa una dintre cele mai cunoascute metode de verificare a apei este fierberea apei de la robinet si lasata la racit. Veti observa cum se strang la suprafata apei, dar si pe vasul in care ai fiert apa un strat de calcar. Desigur, metodele de acasa sunt pur informative si deloc exacte.

O alta metoda, pe care o puteti folosi acasa este cea in care puteti observa cantitatea de calcar depusa pe bateriile de apa, pe masina de spalat sau pe obiectele din inox. Pentru a proteja toate aceste echipamente iti recomand achizitionarea si instalarea un filtru special pentru duritatea apei.

Exista filtre de apa potabila prin care au si cartus pentru dedurizare, insa, cea mai buna solutie este instalarea unei statii automate pentru dedurizare. O statie automata va protejeaza toata instalatia din casa si toate echipamentele (masina de spalat, cana de fierbere, etc).

Un filtru iti ofera o apa pura, in conditii optime, fara grija impuritatilor. Cu atat mai mult daca ne referim la apa potabila pe care o consumam in fiecare zi. Asadar nu trebuie sa consumam apa fara sa o testam inainte si fara sa stim ce putem face pentru a imbunatatii calitatea acesteia. Mai ales ca in prezent avem o gama larga de sisteme de filtrare.

Secretul este sa alegi cel mai bun sistem pentru necesitatile tale. Discuta cu un consultant specializat inainte de a alege orice sistem de filtrare.

Produse recomandate de noi

Produse recomandate pentru o viata mai curata

-45%
-36%
-42%
-42%
-20%
-36%

Roata REDUCERILOR!

Încearcă-ți norocul și poți câștiga reduceri sau premii.

* Prin abonare ești de acord cu termenii site-ului și politica de confidențialitate.