Daca doriti sa achizitionati un sistem de filtrare sau aveti deja un asemenea sistem in casa dvs. va invitam sa cititi cu atentie intrebarile frecvente de mai jos. Speram sa gasiti raspunsuri la toate intrebarile dvs. pe care le aveti in legatura cu sistemele de filtrare a apei plate. In cazul in care nu gasiti respunsul dorit, va rugam sa ne contactati.
Intrebari generale
Unde sunt fabricate sistemele / cartusele?
Sistemele noastre sunt produse in Uniunea Europeana in Polonia, Germania, Italia si Grecia. Toate respecta standardele de siguranta si sanatate impuse de UE.
Ce inseamna certificarile NSF, WRAS si CE?
Toate produsele sunt testate de firme independente pentru a verifica daca respecta toate specificatiile tehnice ale producatorilor. Certificarile va garanteaza ca un produs face exact ceea ce este prezentat. Fara aceste certificari, nu aveti garantia unui produs de calitate.
Am vazut si sisteme mai ieftine. De ce?
Pentru ca sunt produse chinezesti, de proasta calitate sau contrafacute. Pe piata din Romania exista foarte multe firme care comercializeaza la preturi mari sisteme de filtrare de o calitate foarte slaba. In majoritatea cazurilor, specificatiile tehnice sunt false iar dvs veti avea numai de suferit. Per total, economia pe care credeti ca ati facut-o este de fapt un cost in plus.
Configuratia sistemelor de filtrare
De ce avem nevoie de atat de multe cartuse?
Pentru ca fiecare dintre ele are o anumita functie. Nu exista un cartus care sa le faca pe toate. In functie de ceea ce doriti sa filtrati din apa, alegeti configuratia pe de care aveti nevoie (sedimente, dedurizare, carbon activ, alcalinizare, ultrafiltrare, remineralizare, etc.)
Cartusul de sedimente s-a ingalbenit? Ce fac?
Primul cartus este cel mai expus impuritatilor. Totusi, nu va speriati si nu il schimbati prematur. Acesta filtreaza concentric, din exterior catre interior. Chiar daca la exterior este incarcat, in interior el inca filtreaza foarte bine. Daca scade debitul la apa, atunci trebuie schimbat.
Pentru ce este recomandata microfiltrarea?
Microfiltrarea este recomandata persoanelor cu buget restrans care doresc sa obtina o apa fara sedimente (nisip, pamant, etc) si fara clor si derivati ai clorului.
Pentru ce este recomandata ultrafiltrarea?
Ultrafiltrarea este recomandata persoanelor care doresc un sistem de filtrare complet, care se va instala la reteaua de apa. Prin ultrafiltrare se elimina si bacteriile si unii virusi, pe langa sedimente, clor, metale grele si alte impuritati.
Pentru ce este recomandata osmoza inversa?
Osmoza inversa o recomandam in special locuintelor care se alimenteaza cu apa dintr-o fantana / put de mare adancime. Aceasta este singura care va poate garanta 100% ca indiferent de contaminarile din apa, dupa filtrare veti obtine o apa de calitate, 100% potabila.
Capacitatea si durata de schimb a cartuselor
Cati litri poate filtra un set de cartuse
Majoritatea sistemelor filtreaza foarte bine pana la 5000 de litri de apa. Totusi, cantitatea maxima este influentata si de calitatea apei. Daca este foarte murdara, primele cartuse ar trebui schimbate ceva mai repede. Totul depinde de gradul de incarcare. Va recomandam sistemele cu carcase transparente pentru a vedea in permanenta incarcarea.
La cat timp se schimba cartusele?
In mod normal, cartusele de prefiltrare (PP, GAC, CTO) se schimba intre 6-12 luni (in functie de calitatea apei). Celelalte cartuse (ultrafiltrare / alcalinizare) se schimba intre 18-24 de luni. La acestea din urma apa ajunge deja curata si din acest motiv ele rezista mai mult.
Cum ne dam seama ce cartus trebuie schimbat?
In cazul cartuselor cu carcasa transparenta, veti observa gradul de incarcare. Celelalte cartuse, se vor schimba in functie de timpul recomandat sau de cantitatea de apa filtrata.
Instalarea unui sistem
Ce imi trebuie pentru a monta un sistem?
Sistemele de filtrare contin toate piesele necesare racordarii la apa rece. In afara de pachetul de la noi, mai aveti nevoie de o cheie franceza (pentru racord) si de o bormasina pentru a da gaura montarii bateriei de filtrare (gaura de 12 mm).
Cat timp dureaza instalarea unui sistem?
Sistemele cu carcasa de protectie vin asamblate si testate din fabrica. La celelalte sisteme (clasice sau osmozele inverse) trebuiesc montate cartusele in carcase. Mai ramane de racordat la apa rece si de montat bateria. Pentru intreaga operatiune va trebuie aprox. 20-30 de minute.
Unde se instaleaza sistemul de filtrare?
Sistemele de filtrare se instaleaza in mod normal sub chiuveta din bucatarie. Totusi, daca nu aveti spatiu necesar sub chiuveta, le puteti instala si in alta partem prelungind cat aveti nevoie furtunul flexibil (trebuie achizitionat unul mai lung).
De ce am nevoie de o alta baterie?
Sistemele vin in pachet cu o baterie speciala. Acest lucru este strict necesar deoarece nu este igienic sa curga pe aceeasi baterie (cale) si apa filtrata si cea nefiltrata. Daca se intampla acest lucru, apa filtrata se contamineaza la loc.
Utilizare apei filtrate
Apa filtrata este buna pentru plantele din casa?
Da, apa filtrata este foarte buna pentru plantele din casa ta. Eliminarea metalelor grele si a clorului este recomandata inainte de a uda plantele.
Apa filtrata face florile taiate sa tina mai mult?
Da, florile rezista mai mult. Filtrele de apa reduc duritatea apei si astfel ele vor rezista mai mult.
Este bine daca folosesc apa filtrata in fierul de calcat?
Da, este foarte bine. Prin filtrare se elimina clorul, calcarul si metalele grele care produc daune aparatelor de calcat. Totusi, pentru fiarele de calcat, cea mai buna apa este aceea distilata (fara minerale), insa apa filtrata este mult mai buna decat apa cea nefiltrata.
Apa filtrata este la fel ca cea distilata?
Nu. Filtrele de apa elimina din apa de la robinet doar acele substante care ii afecteaza gustul si mirosul. Prin sistemele de filtrare nu se opresc minerarele benefice organismului uman. Apa distilata este complet demineralizata si nu este potabila.
Apa filtrata este buna pentru bebelusi?
Da, este perfecta. Puteti sa ii oferiti copilului dvs. apa filtrata fara niciun risc. Apa filtrata este mult mai buna decat apa la PET-uri.
Pot gati cu apa filtrata?
Da, va recomandam cu cea mai mare incredere. Apa filtrata este foarte pura si perfecta pentru a gati cu ea.
Ceaiul iese mai bun daca folosesc apa filtrata
Da, fara indoiala veti observa diferenta. Apa filtrata este dedurizata si fara substantele care ii produc un gust si miros neplacut. Ceaiul va fi mai pur si cu un gust mai bun.