Str. Piscul Crăsani, 2D, Bucuresti
Livrare rapidă Livram produsele rapid, prin curier / flota proprie, în toată țara, a 2-a zi lucrătoare.
Instalare și mentenanță Reteaua de instalatori FILTRO® te poate ajuta cu instalarea sau mentenanța.
Alerte smart Stai fără grija! Te atenționăm noi când trebuie să înlocuiești cartușele.
Economic și comod Pe lângă faptul că este mult mai comod, cu FILTRO® faci și economie de bani.
Categorii
Pe 1, 3 si 6 mai suntem în concediu. Comenzile se vor expedia pe 7 mai. Mulțumim!

Reciclarea filtrelor de apă în mod corect și sustenabil

Filtrele de apă sunt esențiale pentru a ne asigura accesul la o sursă de apă curată și potabilă. Cu toate acestea, după o perioadă de utilizare, este necesar să le înlocuim. Ce facem cu filtrele uzate? Din fericire, există alternative la aruncarea lor la gunoi, contribuind la conservarea resurselor și protejarea mediului.

Filtrele de apă sunt esențiale pentru a ne asigura accesul la o sursă de apă curată și potabilă. Cu toate acestea, după o perioadă de utilizare, este necesar să le înlocuim. Ce facem cu filtrele uzate? Din fericire, există alternative la aruncarea lor la gunoi, contribuind la conservarea resurselor și protejarea mediului.

Acest ghid complet explorează opțiunile de reciclare a filtrelor de apă, oferind informații detaliate și sfaturi practice:

Tipuri de filtre de apă:

  • Filtre de pentru cană: Se introduc în căni filtrante și filtrează apa pe măsură ce o torni în ea. Este cea mai simplă metodă de filtrare, dar nu este eficientă. Aceasta elimină doar sedimentele și clorul.
  • Filtre pentru frigider: Se montează în interiorul frigiderului (sau înainte de acesta) și oferă apă filtrată la bazinul/rezervorul frigiderului.
  • Filtre sub chiuvetă: Sistemele cu instalare sub chiuvetă oferă apă filtrată la robinet, în mod continuu. Aceste sisteme de filtrare au în componența lor între 1 și 5 elemente filtrante (cartușe). Apa filtrată curge printr-o baterie specială simplă sau o baterie cu 3 căi.
  • Filtre pentru toată casa: Se instalează în camera tehnică sau la intrarea în locuință. Acestea filtrează apa din toata casa. În funcție de nevoie se pot pune carcase cu filtre pentru sedimente, dedurizare, anticlor, sterilizare, etc.
  • Purificatoare de apă: Sisteme mai complexe care pot elimina o gamă largă de contaminanți. Aceste sisteme funcționează prin osmoză inversă și purifică apa în proporție de până la 99,8%.

Filtrele de apă pot fi fabricate din diverse materiale, inclusiv:

  • Carcasă: Plastic, metal sau ceramică.
  • Material filtrant: Carbon activ, nisip, rășină schimbătoare de ioni, membrane.

Opțiuni de reciclare:

  • Programe de reciclare: Multe companii oferă programe de reciclare pentru filtrele lor. Exista variante de buy-back pentru sistemele de filtrare vechi și folosite, dar și posibilitatea de a preda filtrele vechi la sediul nostru. Predarea se poate face personal sau prin curier. Totuși, livrarea prin curier este mai costisitoare și mai poluantă decât câștigul reciclării în sine.
  • Centru de reciclare: Există companii specializate în reciclarea plasticului și a metalului. Puteți căuta online sau contacta centrul local de reciclare pentru a afla dacă acceptă filtre de apă. Totuși, atunci când predai la un centru de reciclare, trebuie să ai în vedere că elementele filtrului trebuiesc separate (plastic, metal, material filtrant, etc.)
  • Reutilizare: Unele componente ale filtrelor, cum ar fi carcasele, pot fi reutilizate pentru diverse proiecte DIY. Sau chiar pot fi reîncarcate cu mediu filtrant nou.
  • Donarea sistemului: Dacă dorești să înlocuiești complet sistemul de filtrare, dar acesta este încă funcțional, îți recomandăm să il donezi. Evident, ar fi frumos să îl igenizezi înainte și să îi inlocuiești toate consumabilele.
  • Aruncarea filtrului în pubelele de reciclare: Dacă predarea la producător, la centrul de reciclare sau reutilizarea nu este posibilă, atunci singura metodă de a scapa în mod corect de filtrele uzate este să le arunci în publelele corecte de gunoi. Astfel, materialele filtrului trebuiesc separate: plastic, metal, mediu filtrant, hârtie, etc. Plasticul și metalul se arunca în publelele dedicate, iar hârtia și mediul filtrant se arunca la gunoi menajer. Ele nu se pot recicla.

De ce este importantă reciclarea filtrelor de apă:

  • Reduce cantitatea de deșeuri: Aruncarea filtrelor la gunoi contribuie la creșterea cantității de deșeuri care ajung în gropile de gunoi. Reciclarea reduce semnificativ acest impact. În esență, unul dintre motivele pentru care ți-ai instalat un filtru de apă este ca nu dorești să mai generezi deșeuri cu sute de PET-uri anual. Reciclând și filtrele vei aduce un aport și mai mare. Multumim!
  • Conservă resursele: Materialele din filtrele de apă pot fi reutilizate pentru a crea noi produse, reducând nevoia de a extrage resurse naturale suplimentare.
  • Protejează mediul: Reciclarea filtrelor de apă previne contaminarea solului și a apei cu substanțe chimice și materiale plastice.

Sfaturi suplimentare:

  • Alege filtre de apă reciclabile: Există o serie de filtre de apă fabricate din materiale reciclabile sau care pot fi reciclate la sfârșitul duratei de viață. La FILTRO majoritatea elemenelor filtrante au în componența lor materiale reciclabile.
  • Filtrarea corectă în funcție de nevoie: Este important să filtram apa după nevoile noastre. Astfel, pentru apa menajera este suficient să eliminăm sedimentele, să o dedurizăm și să o sterilizăm (la nevoie). Apoi, apa potabilă pe care o consumăm trebuie purificată foarte bine cu un sistem performant. În această ordine. Nu are logică să purificăm apa menajera astfel încât să fie potabila 100%. Filtrăm ce avem necoie, când avem nevoie.
  • Compostați materialul filtrant: Unele materiale filtrante pot fi compostate după utilizare.

Concluzie: Reciclarea filtrelor de apă este o modalitate relativ simplă și importantă de a contribui la un mediu mai curat și mai durabil. Alege opțiunea de reciclare potrivită nevoilor tale și fi un consumator responsabil. Noi la FILTRO acordăm o mare importanță protejării mediului înconjurător și a resurselor planetei.

Resurse suplimentare:

Produse recomandate de noi

Produse recomandate pentru o viata mai curata

-34%
-36%
-36%
-53%
-42%
-20%