Livrare rapidă Livram produsele rapid, prin curier / flota proprie, în toată țara, a 2-a zi lucrătoare.
Instalare și mentenanță Reteaua de instalatori FILTRO® te poate ajuta cu instalarea sau mentenanța.
Alerte smart Stai fără grija! Te atenționăm noi când trebuie să înlocuiești cartușele.
Economic și comod Pe lângă faptul că este mult mai comod, cu FILTRO® faci și economie de bani.
Categorii
  • Solutii pentru eliminarea bacteriilor si virusilor din apa

    Aflam care sunt solutiile cele mai bune prin care poti elimina bacteriile si virusii din apa potabila.

    Desi nu ar trebui sa existe bacterii si virusi in apa, acest lucru se intampla frecvent si trebuie sa ne portejam impotriva lor.

    Daca sursa ta de apa este dintr-un put sau fantana, trebuie sa stii ca pot aparea microorganisme in apa. Inainte de a instala orice solutie de filtrare iti recomandam sa efectuezi o analiza fizico-chimica dar si o analiza bacteriologica a apei. In functie de rezultatele analizelor iti vom putea recomanda o solutie eficienta pentru tratarea apei.

    Totusi indiferent de rezultatele analizelor trebuie sa stii ca parametrii apei din panza freatica se schimba constant. Este posibil ca in cateva luni, saptamani sau chiar zile sa se schimbe calitatea apei. In bine sau in rau. Pentru a te proteja iti recomandam sa instalezi o solutie antibacteriana dintre cele de mai jos.

    Daca sursa ta de apa este din reteaua publica poti sa stai putin mai linistit. Furnizorii de apa sunt obligati prin lege sa ofere populatiei apa microbiologic pura. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa existe bacterii si virusi in apa. Totusi, de multe ori s-au auzit cazuri in care apa de la robinet continea bacterii, chiar si e-coli. Adevarul este undeva la jumatate. Furnizorul de apa, pentru a elimina microorganismele clorineaza apa (adauga clor).

    Deseori se intampla ca furnizorul de apa sa adauge mai mult clor decat este recomandat, iar uneori adauga mai putin. Aceasta variatie de concentratie permite microorganismelor sa se formeze pe interiorul tevilor vechi si astfel sa ajunga la robinetul consumatorilor.

    Din fericire exista din ce in ce mai multe solutii de sterilizare a apei si de a ne porteja impotriva consumului de apa contaminata cu microorganisme.

    1. Eliminarea bacteriilor prin ultrafiltrare
    La majoritatea filtrelor de apa pentru bucatarie se poate pune un cartus special de ultrafiltrare, antibacterian. Acest cartus este practic o membrana foarte fina (0.02 microni) care opreste bacteriile sa treaca. Bacteriile au dimensiuni de peste 0.3 microni, ceea ce reprezinta mult mai mult decat ochiurile membranei de ultrafiltrare. Aceasta metoda de filtrare o recomandam pentru locuintele care sunt racordate la reteaua publica de apa.

    2. Eliminarea microorganismelor prin procedeul de osmoza inversa
    Principalul avantaj al sistemelor de osmoza inversa este ca elimina foarte bine bacteriile si virusii cunoscuti. Datorita membranei semipermeabile de 0.0001 microni este practic imposibil ca o bacterie sa treaca mai departe. Impuritatile si microorganismele sunt deviate si aruncate la canalizare. Este cea mai buna si sigura metoda de filtrare, indiferent de sursa de apa pe care o aveti. In plus, este foarte recomandata si pentru bebelusi.

    3. Sterilizarea cu lampa UV
    Aceasta metoda de eliminare a bacteriilor este foarte eficienta si se poate implementa si pentru a trata volume mari de apa. Exista sterilizatoare UV mici, care se instaleaza dupa filtrele de apa pentru bucatarie, dar si sterilizatoare UV mari si foarte mari. Lampa UV emite o lumina cu raze ultraviolete care omoara practic tot ce misca in apa (bacterii sau virusi). Este cea mai sigura metoda de a obtine apa microbiologic pura. In plus, singurul lucru pe care trebuie sa il faci este doar sa inlocuiesti lampa uv atunci cand se arde.
    Sterilizarea cu lampa UV este folosita in industria alimentara pentru a elimina orice posibilitate de contaminare a alimentelor si bauturilor. Practic, fabricile elimina bacteriile si virusii prin aceste lampi UV.

    4. Clorinarea apei
    Aceasta metoda se foloseste in statiile de epurare. Metoda reprezinta practic dozarea constanta, cu o valoare calculata de clor, a apei care se doreste a fi tratata. Totusi, asa cum ti-am explicat si la inceput, este foarte dificil de a pastra un dozaj constant si optim. In plus, dupa clorinare trebuie sa scoatem acest clor din apa inainte de a o consuma. Acest lucru reprezinta costuri in plus.

    Este strict necesar ca apa pe care o consumam sa fie intodeauna microbiologic pura. Doar printr-un sistem la care avem noi permanent controlul putem fi siguri de calitatea apei.

    Recomandări echipamente de filtrare, purificare și sterilizare apă

    Produse recomandate pentru o viata mai curata