Cana de filtrare a apei sau filtru de apa?

drink-more-water
Ai in plan achizitionarea unui sistem de filtrare a apei insa nu stii ce sa alegi: cana de filtrare a apei sau filtru complet de apa? Chiar daca aceste doua aparate ofera aceeasi functionalitate, aceea de filtrare a apei de la robinet, diferenta consta in capacitatea de tratare si calitatea filtrarii. Cartusul canii de filtrare a apei dispune de o capacitate de filtrare de 50 de litri in timp ce un filtru de apa poate purifica pana la 6000 de litri. Desigur, un sistem de filtrare a apei contine 5 cartuse filtrante si de aceea este o alegere mult mai buna.

Alegerea va fi facuta in functie de nevoile si cerintele tale. Vrei sa iti achizitionezi un astfel de aparat pentru a atenua gustul de clor al apei de la robinet sau vrei un sistem care sa elimine complet impuritatile din apa? Pentru a face cea mai buna alegere, trebuie sa cunosti principalele proprietati ale acestor doua sisteme.

Care este utilitatea unei cani de filtrare a apei?

Fie ca sunt din sticla sau din plastic, canile de filtrare a apei au urmatorul punct comun: contin un compartiment de filtrare in care este inserat un cartus de filtrare. Acestea sunt cele care vor actiona ca o bariera de protectie pentru a impiedica trecerea clorului. Cana de filtrare a apei nu necesita o instalare in prealabil. Este de ajuns sa umpli cu apa compartimentul. Cartusul se schimba lunar si costa aproximativ 25-30 de lei.

Care sunt diferitele tipuri de filtre de apa?
Daca iti doresti o solutie mai buna, capabila sa trateze o cantitate mai mare de apa, opteaza pentru un filtru de apa. Filtru de apa pentru robinet se monteaza sub chiuveta si poate filtra pana la 6000 de litri de apa, in jur de un an de consum. Aceste tipuri de sisteme filtreaza apa in 5 stadii si se elimina complet sedimentele, metalele grele, clorul, bacteriile si virusii. De asemenea apa este dedurizata si are un gust si un miros placut.

Un sistem pe care vi-l recomandam este: sistemul de ultrafiltrare UF5.